Hvordan påvirker arbejdslivet sundhed og sygdom i Europa?

Professor Vivi Schlünssen, professor Torben Sigsgaard og professor Henrik Kolstad fra Dansk Ramazzini Center er med i et internationalt forskningskonsortium, som har fået i alt 80 mio. kr. fra EU- puljen Horizon 2020 til at undersøge, hvordan arbejdslivs-eksponeringer som fx kemiske eksponeringer og lys påvirker sundhedstilstanden i Europa.

Vivi Schlünssen skal i sin del af projektet undersøge, hvordan fx lys, støv og kemi i arbejdslivet påvirker udvikling af akutte og kroniske lungesygdomme som astma og KOL. En vigtig del af projektet er at se på, hvordan eksponeringer tidligt i arbejdslivet påvirker lungesundheden senere hen. Hun er især optaget af, hvordan organisk støv fx fra landbrugsarbejde influerer på luftvejssygdomme og allergi.

Vivi Schlünssens forskning handler om partikler i luften - ude, hjemme og på arbejdet - og om, hvad de betyder for helbredet for personer på arbejdsmarkedet, men også for befolkningen som helhed. Hendes vision er at forebygge sygdomme i den brede befolkning.

Med EU-bevillingen sætter Vivi Schlünssen og hendes internationale forskerkolleger vores arbejdsliv og dets betydning for sundhed og sygdom på dagsordenen i et europæisk perspektiv. Projektet er et af de første af sin slags på verdensplan.

Vivi Schlünssen har fået 8,5 mio. kr. til sin del af det europæiske forskningsprojekt.

Kontakt

Professor Vivi Schlünssen
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobil: 28 99 24 99
Mail: vs@ph.au.dk
 

Se nyheden på Aarhus Universitets hjemmeside her

This page load time was 0.025 seconds
Website by TinX/dk a|s - www.tinx.dk